Rankdarbiai » Kompiuterinė grafika
Kaip nyciečiai turtuoliai Batuotas ir Ksena Katinai savo kaimui atstovavo, dalyvaudami Kupiškio miesto Kultūros centre vykstančiose kulinarinėse varžybose „Įtik maisto rajūnui“. Pirmąją rungtį nugalėjo Pankašavos gyventojų komanda, pagaminusi „kaukazietišką sriubą“. Antroji rungtis buvo pagaminti vadinamąjį antrąjį patiekalą. Katinai šįkart prie savo stalo gamino pupelių salotas su kalmarais. Ir – kas įdomiausia – po rungties komisijos šis patiekalas buvo išrinktas geriausiu, gavo 7-vadinamąjį trečiąjį patiekalą. Saldumynų gaminimo srityje nyciečiai, ypač Ksena, irgi gan nemažai nusimano, tad pagamino drauge purų ir skanų morkų pyragą. Nors didžiąją dalį šio darbo tai atliko būtent abu Katinų šeimos vyrai- Batuotas ir Naitmenas. Galiausiai ir tai pagaminti nyciečiams pavyko, morkų pyragas buvo ištrauktas iš orkaitės, kiek atvėsintas ir irgi ant padėklo, dubenėliuose pateiktas komisijai įvertinti. Bet iš komisijos už tą kepinį gavo tik 4 balus. Dar verta atkreipti dėmesį, kad visų tų varžybų metu pats griežčiausias ir reikliausias maisto skoniui, tekstūrai ir pateikimui buvo būtent pats pūstažandis komisijos pirmininkas Aleksas, jis daugiausiai sakė net tik pagyrimų, bet ir kritikos žodžių. Jolička buvo daug nuolaidesnė. Tad ir balų gerų ji negailėjo duoti. Virtuvės šefas Austafijus visus valgius vertino būtent ne tik dėl skonio, bet ir būtinai dėl pagaminimo kokybės, tad gerus balus skyrė ne visiems dalyviams, na o Zviozda, kuris buvo labai laimingas, visus iš eilės vertino tik teigiamai ir visiems skyrė didžiausius balus. Pankašaviečiai pateikė komisijai savo keptus eklerus, tad su jais laimėjo ne tik šią rungtį, bet ir visas šių metų kulinarines varžybas. Nyciečiams atiteko antroji vieta. 2020 m. kovo 22 d.